Samenvatting wetswijziging Grootverbruikers met een G2C-aansluiting waarvan de meterstand jaarlijks met de hand wordt opgenomen moeten vanaf 1 februari 2020 minimaal maandelijks worden uitgelezen. Dat kan alleen wanneer de meter telemetrisch is. Momenteel is dit niet bij alle G2C-gasaansluitingen mogelijk. Een aanpassing van de gasmeter is daarom vaak noodzakelijk. Verplichting gevolg van wetswijziging Deze verplichting … Continued

Lees verder

Waarom betaalt u een meettarief? U betaalt voor het gebruik en het beheer van uw energiemeter en voor het verschaffen van toegang tot meetgegevens. Dit houdt vooral in dat de netbeheerder de meterstanden doorgeeft aan de energieleverancier. Vervolgens kan de energieleverancier uw energienota opmaken en staat dit op uw energienota vermeld als ‘meettarief’.

Lees verder

De slimme meter gaat de huidige gas- en elektriciteitsmeter in uw meterkast vervangen. Voor het einde van 2020 worden alle conventionele meters vervangen door slimme meters. Een slimme meter is een digitale meter die door uw energieleverancier op afstand kan worden uitgelezen.

Lees verder

Bespaar ook op uw meetcontract

Middels onze collectieve contracten kunnen wij een jaarlijkse besparing realiseren die oploopt tot €900+ (excl. btw) per aansluiting, zonder van meetbedrijf te wisselen.

We gaan direct kijken wat ook ú kunt besparen.