Waarom betaalt u een meettarief?

U betaalt voor het gebruik en het beheer van uw energiemeter en voor het verschaffen van toegang tot meetgegevens. Dit houdt vooral in dat de netbeheerder de meterstanden doorgeeft aan de energieleverancier. Vervolgens kan de energieleverancier uw energienota opmaken en staat dit op uw energienota vermeld als ‘meettarief’.

Uw energiemeter is in beheer van uw netbeheerder en u betaalt het meettarief aan uw energieleverancier.

 

Wie bepaalt de meettarieven?

Sinds de Wet Onafhankelijk Netbeheer in 2006 mogen de meetbedrijven van grootverbruikers zelf tarieven vaststellen. Vandaar dat meetdiensbesparen.nl u kan helpen besparen. Wij kopen deze diensten collectief in wat de mogelijkheid biedt om aanzienlijk te besparen.

Er is geen vrije markt voor Kleinverbruikers aangezien deze prijs is vastgelegd door de ACM, de Autoriteit Consument & Markt. Deze wordt elk jaar opnieuw door de ACM vastgesteld en daar moeten de netbeheerders zich dan ook aan houden. Het huidige meettarief bedraagt €28,28(exclusief btw). Deze regel komt voort uit de elektriciteitswet van 1998.

 

Ik wil ook besparen, wat nu?

Ten aanzien van de meetkosten realiseren wij gemiddeld een besparing van 312 euro (excl. BTW) op jaarbasis. In totaal hebben wij al ruim 338.000 euro (excl. BTW) op de meetkosten bespaard.  U komt in aanmerking voor een besparing als u een grootzakelijke aansluiting hebt. Door uw nota te uploaden op onze site kunnen wij geheel vrijblijvend en kosteloos uitrekenen of u hiervoor in aanmerking komt.  U kunt ook bellen naar 030-3031774.

 

 

 

 4 reacties op “Wat is een meettarief?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bespaar ook op uw meetcontract

Middels onze collectieve contracten kunnen wij een jaarlijkse besparing realiseren die oploopt tot €900+ (excl. btw) per aansluiting, zonder van meetbedrijf te wisselen.

We gaan direct kijken wat ook ú kunt besparen.